Kóstolom Borbár_külső rendezvény

Újdonságok a borlapunkon!

Folyamatosan járjuk az ország borvidékeit, keressük a jó borokat, és alig várjuk, hogy a borbárunkban nektek is megmutathassuk ezeket. Az utóbbi időben viszont a külföldi borokra is egyre nagyobb fókuszt helyeztünk, és igyekszünk olyan újdonságokat mutatni, amit máshol nem találhattok. Mostanra a kínálatunknak nagyjából a negyede a határainkon túlról származik, és egyre hangsúlyosabb a minimális beavatkozással készült borok kínálata.

Sok újdonságunk van, ha rendszeresen jártok hozzánk, akkor is folyamatosan tudunk izgalmas borokat és buborékosokat mutatni. Nálunk például poharazva is megkóstolhatjátok a Figula Pincészet csúcsborát, a Kövest, azt az olaszrizling-szürkebarát házasítást, amely a magyar száraz fehérborok közül elsőként ért el 97 pontot a Decanteren. Ugyancsak elérhető itt a Fürjes Olaszrizling, az egykori magyar válogatott kapus Hajdú Attila első bora, amely az Egytőről koccintáson debütált.

Ismeritek a pét natot? A Pétillant Naturel rövidítése az elsőerjesztéses pezsgőt takarja, amivel a köveskáli Pálffy Attila évek óta kísérletezik – mi most ráadásul kettőt is tartunk ezekből. Édesapjával közösen vitt pincéjükből ráadásul egy közérthető narancsbor, a traminiből készült Héja is kapható nálunk – a pincén kívül alig lehet találkozni a boraikkal, így ha a Kóstolom Borbárban jártok, ezek kóstolása is erősen ajánlott!

Nemrég találkozhattatok nálunk a Garam-menti borásszal, Bott Frigyessel, és egy percig sem volt kérdés, hogy az ő szortimentje is felkerüljön a borlapunkra. Ha ismeritek, bizonyára már alig várjátok, hogy újra kóstoljátok – ha még nem, akkor ki ne hagyjátok!

A Holdvölgy borait sokaknak nem kell bemutatni, számos hazai és külföldi elismerést bezsebeltek már. Egy ritkaságot emelnénk most ki tőlük: az Intuition névre keresztelt félszáraz kabar semmiképpen nem átlagos, hiszen a fajtából igazán ritkán készül önálló bor, inkább házasításokba szokott bekerülni, ráadásul ez félszáraz kategóriába esik, amitől alapból sokan ódzkodnak. Mi nagyon menőnek tartjuk, hogy ők bevállalták, hogy szembe mennek a megszokottal, és egy ásványos, elegáns, nagyon jó bort készítettek.

Az igazán figyelemre méltó külföldi szortimentünkben vannak olyan pincészetek, akikkel itthon csak nálunk találkozhattok. Ezek egyike az Odinstal a Pfalzi borvidékről, akiktől nagy kedvencünk egy Silvaner, amit igazán ritkán kóstolunk. A seprőn érlelt, szűretlen, alacsony kéntartalmú bor a natúr boros kínálatunkat erősíti. Az előzőhöz hasonlóan biodinamikus pincészet a Veyder-Malberg pince Wachauból, akiktől különösen ajánljuk az Alter-Native elnevezésű öreg tőkés Grüner Veltlinert.

Nagyon örülünk, hogy bolgár bort is tarthatunk, a Yamantievs pincészet néhány tétele hónapok óta fellelhető a borlapunkon, a Syrah-juk igazi közönség kedvenc. Viszont ha a szicíliai borok szerelmesei vagytok, akkor is számos érdekességet tudunk mutatni.

Mit szeretnétek megkóstolni? Pezsgők, habzók és csendes borok, rozék, fehérek, vörösek, édesek, könnyedek és testesek katonásan sorakoznak a polcokon és a borhűtőben, arra várva, hogy a poharaitokba töltsük őket. Június közepétől ráadásul már hétfőnként is várunk benneteket. Gyertek, ismerjétek meg az új borlapunkat!

Tornai kostolo a kostolom borbarban somlo kincsei

Kóstoló időpontja: 2019.07.01. Hétfő 19:00

Jegyek korlátozott számban kaphatóak 7.900,- forintos jegyáron, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ: 13-14h
Szakma és Horeca részére nyílt kóstoló: 14-18h
Regisztráció a szakmai részre: info@kostolom.hu

Jegyvásárlásért kérjük kattints a linkre:
https://kostolomborbar.hu/termek/tornai/

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/1075726202628990/

Várunk benneteket sok szeretettel!
Kóstolom Borbár
Budapest II. Ker. Káplár utca 19. (Lövőház utca – Káplár utca sarka)