_JFR6332-144

II. Borpárbaj: nagyon szoros versenyben tudott csak győzni

Dr. Fiáth Attila 6:5 arányban győzött Nagy Sebestyén (Mr. BorJour) ellen a II. Borpárbajon.

Humayer Dávid – játékmester beszámolója:

A felkészülésről annyit, hogy mindketten hihetetlen komolyan vették a borok kiválasztását. Pl. Mr. BorJour a párbaj napján változtatta meg az egyik fegyverét, mivel a harc előtti este lekóstolta a teljes tüzérségét (borsorát) és a testes fehérének betárazott burgenlandi fehér házasítását a tokaj-hegyaljai Béres Naparany Cuvée 2015-re cserélte.

A párharc hihetetlenül kezdődött. Az 1 pontért vívott első ütközetnél 13:13 szavazatot kapott mindkét könnyű fehér tétel (Mr.BorJour: pannonhalmi rajnai vs Dr. Fiáth: kamptali grüner).

Állás – Mr BorJour:1:1 Dr. Fiáth

Majd egészen elképesztő módon a két pontért zajló  testes fehéreknél is 13:13 szavazatot kaptak a borok (Mr. BorJour: száraz tokaji vs. Dr. FIáth: Rheingau rizling). Itt úgy érzékeltem, hogy most minden vendég azt gondolja, bundázom a versenyt.

Állás – Mr. BorJour 3:3 Dr. Fiáth

Ezt követően Dr. Fiáth könnyű vörös kategóriában indított argentín Malbecje hatalmas arányban földbe döngölte a nagyon különleges óvilági illattal rendelkező szicíliai Nerello Mascaleset.

Állás – Mr. BorJour 3:4 Dr. Fiáth

A következő kör (Testes Vörös) nagyon érdekes volt, mivel Mr. BorJour hozott egy argentin Malbecet és Dr. Fiáth pedig egy szicíliai vöröset. Itt azonban a szicíliai bor jobban megfogta a közönséget és nem sokkal ugyan, de megverte az argentint, ami azt is jelentette, hogy Dr. Fiáth behozhatatlan előnyre tett szert az utolsó Jolly kör előtt.

Állás – Mr. BorJour 3:6 Dr. Fiáth

Az utolsó körnél egy szardíniai vörös és egy champagne találkozott egymással. A szavazók egy része biztosra vette, hogy az egyetemi oktató és Master of Wine hallgató Dr. Fiáth hozta a pezsgőt (ekkor még nem tudták, hogy az egy Champagne). A megtelt borbárban és a testes vörösök után, a poharak töltésekor éreztem, úgy prognosztizáltam magamban, hogy a pezsgő nagyon megveri majd a vöröst.

Ehhez képest a vörös annyira tetszett a vendégeknek, hogy (számomra nagy meglepetésre) látványos különbséggel verte meg a Champagnet.

Mindig az adott kör vesztese fedi fel először a borát. Dr. Fiáth megfogta a palackot és annyit mondott „Ez egy Champagne volt.”.  Mr. BorJour az utolsó körben ott győzte le Dr. Fiáthot, ahol talán a legkevésbé számított rá.

Boxos hasonlattal élve, Mr. BorJour az utolsó menet előtt Technikai KO-t kapott, de visszatért a ringbe és az ünneplő Dr. Fiáthot nem övön alul, de ahhoz közel egy jobb horoggal megütötte.

Végeredmény – Mr. BorJour 5:6 Dr. Fiáth

Nagyon izgalmas Borpárbaj volt, döntőbe illő jelenetekkel, döntetlenekkel, bunda gyanúval, fricskákkal, taktikával, ökölharccal és két giga-klasszis játékossal.

Dr. Fiáth készülhet az elődöntőre.

Köszönjük a részvételt a vendégeinknek és a harcosoknak!

II. borparbaj borai
Szöveg: Humayer Dávid
Fotó: Bézsenyi Zsolt
Következő eseményünkre már készülünk nagyon:
cover_tornai_pinceszet_1920x1080