Homola Pincészet a Kóstolom Borbárban

Komoly és könnyed borok a legmagasabb minőségben, menő borterasz laza programokkal, a környék egyik legjobb étterme, az ország egyik legmenőbb nyári programja – az elmúlt egy évtizedben a balatoni életérzés legjavát köthetjük a Homola Szabolcs tulajdonosról elnevezett pincészethez.

homolapinceszet

A Homola Pincészet 15 hektáron gazdálkodik Paloznakon, Alsóörsön és Tihanyban, 2009 óta készülő boraik Homonna Attila főborász és Homola Szabolcs közös alkotásának eredményei. Az ország legszigorúbb eredetvédelmi szabályozásának, a Csopaki Kódexnek előírásai alapján készülő boraik mellett a friss, könnyed 100% borcsalád a másik büszkeségük, a 100% Balaton, a 100% Rizling és a 100% Habzó Rozé a nyaralások legnagyobb kedvencei. Ezeket az üzletek polcain is megtalálhatjuk, így bármikor felnyithatunk egy palackot, de sokkal stílusosabb, ha a Homola Borteraszon, egy pléden ücsörögve kortyolgatjuk valamelyiket, miközben a mellettünk a dj pakolja a bakeliteket.

homola3

2015-ben Homoláék megnyitották Paloznakon a Sáfránkert vendéglőt, ahol egész évben szezonális konyhát visznek minőségi alapanyagokkal, a hagyományos ízeket a modern konyhatechnológiához és tálaláshoz igazítva. A borkínálatot javarészt a családi pincészet biztosítja, de néhány környékbeli borászat tételeit is meg lehet kóstolni az ételek mellé.

homola2

Azt viszont talán nem mindenki tudja, hogy az ország egyik leghangulatosabb fesztiválja is a Homola Pincészethez köthető. Eddig nyolcszor került megrendezésre a Paloznaki Jazzpiknik, de már kitűzték a 2020-as dátumot is.

Három napon keresztül egymást váltják a Balaton parti falucska színpadán a jazz, a soul és a funky zene legnagyobb sztárjai, akiket a fűben ülve, családias hangulatban hallgathatunk, de persze táncra is perdülhetünk – mindemellé Homoláék és a környező borászatok borait kortyolgathatjuk.

homonnaattilahomola

Látjátok, mennyire sokszínű a Homola Pincészet? És most december 11-én velük találkozhattok a Kóstolom Borbárban, ahová az alábbi borsorral készülnek:

Homola Furmint pezsgő Brut Nature 2016

Homola BLACK olaszrizling 2018

Homola Furmint 2017

Hajnóczy olaszrizling 2017 – Csopaki Kódex

Sáfránkert olaszrizling 2017 – Csopaki Kódex

Homola Narancsbor

Kékfrankos 2017

Syrah 2015

 

A kóstolóra jegyet itt vásárolhattok:

Homola Pincészet a Kóstolom Borbárban