Kostolom-botr-borbar-winebar (1)

Kóstolom Borbár – múlt, jelen, jövő

2018 őszén nyitott meg a Kóstolom Borbár. Az elmúlt egy évről és a jövő évi tervekről Pintér Zsolt, a Kóstolom ügyvezetője mesél.

„Egy év telt el az indulás óta, ez nekünk is a tanulásról szólt, de szerencsére a vendégeink hamar megszerették a borbárunkat, ami túlmutat a klasszikus vendéglátó egységen, hiszen egy családias hangulatú hely és egy rendezvénytér is egyszerre. Eddig közel hatvan borászatot láttunk vendégül és nagyjából ezer bort kóstoltattunk, azt gondoljuk, hogy az alig másfél éves történetünket tekintve ez nagyon szép szám.

_JFR1220-18

Hamar kiderült, hogy nagyobb térre van szükségünk, és szerencsére a szomszédos helyiséggel egybe tudtuk nyitni a korábbit, így mostmár közel ötven főt tudunk leültetni.

A külső rész marad a borbár, a belső teremben pedig rendezvényeket, kóstolókat, borklubokat tartunk a jövőben.

A munkát ugyanabban a szellemiségben folytatjuk, mint ahogy elkezdtük, a magyar borkultúrát szolgálva. Továbbra is izgalmas borokat mutatunk a vendégeinknek, amiket mi is szívesen kóstolunk. A borválaszték összeállításánál fontos, hogy tudjunk azonosulni a filozófiával, a termőhellyel, fontos számunkra a fenntartható gondolkodás.

Ismerjük azokat a borászokat, akiknek a borait tartjuk, jártunk a pincéjükben, kóstoltuk a boraikat, megismertük a történetüket, így mi is úgy tudjuk átadni a bor üzenetét, hogy az a vendégeinknek többet jelentsen, mint egy pohár ital.

Sok esetben a borászokkal egyéb területeken, bormarketing, rendezvények kapcsán is együttműködünk.

_JFR5789-1

Emellett nagy gondot fordítunk a minőségi vendéglátásra, szeretnénk még több borközpontú eseményt szervezni – szóval az a célunk, hogy számunkra és a vendégeink számára is örömforrást nyújtson a borbár.

Mint már említettem, a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetünk a rendezvényekre, a belső térben szeretnénk minél több céges reggeli, üzleti prezentáció, baráti összejövetel sikeréhez hozzájárulni. (Kóstolom Borbár céges rendezvények )

A saját szervezésű rendezvényeinket is frissítjük egy kicsit. Egyrészt

2020-ban megújult koncepcióval folytatjuk a nagysikerű „Borpárbaj” sorozatot, egyéb kóstolóinkat pedig tematizáljuk, azaz különböző szőlőfajták köré szervezzük.

Januárban például a kékfrankos szőlőfajtát előtérbe helyezve két különböző területről, de azonos filozófiával bort készítő két borász jön hozzánk, de jövőre tervben van az olaszrizling vagy éppen a furmint középpontba állítása is. (Kóstolom Borbár rendezvények )

szicilia-kostolom-borbarban (5)

 

Ezeken túl még egy nagy dobásra készülünk: elindítjuk borklubunkat, ahol nemzetközi szinten is kiemelkedő borászok csúcsborait kóstoljuk meg egyéb kuriózumokkal kiegészítve. Az első ilyet januárra tervezzük Török Csaba és a Courage főszereplésével. A borbáros rendezvényeinken kívül pedig folytatjuk a külső rendezvények szervezését is, mint amilyen lesz most a Vörös Balaton.

Egyéb terveink is vannak, márciustól például elindítjuk bortúráinkat Villányba, Tokajba és a Balatonhoz, ezek a biciklis bor- és gasztrotúrák abban a szellemiségben lesznek megrendezve, mint a Balaton Körös és a Villányi bringatúráink, ahol a környék borászatait és gasztro színtereit is bejártuk.

A kostolom.hu weboldalunk is folyamatosan megújul, egyrészt ez Magyarországon jelenleg valószínűleg a legnagyobb és legfrissebb boros rendezvénytár, de az oldalon 1000 borturisztikai partnerünk leírása, elérhetősége is fent van, és még a boraikat is lehet értékelni, így egy egészen objektív képet kaphatunk róluk a fogyasztói visszajelzések alapján is.

Ahogy látszik, folyamatosan változunk annak érdekében, hogy vendégeinknek a legjobb borokat adhassuk, követőinknek a legizgalmasabb programokat és információkat nyújthassuk.

[fancy_divider style=”” color_top=”” color_bottom=””]

?Kifogytál a karácsonyi ajándékötletekből? ??
??
Ajándékozz élményt karácsonyra!
Az ajándékkártya fehasználható bármilyen eseményre, szilvesztertől egészen 2020-ban soron követő közel 60 borkóstolóra és boros programra a Kóstolom Borbárban.
???

Ajándékkártya Kóstolom Borbár (1)