DSC_0400

Kóstolom Borbár – Ételek

A Kóstolom Borbárban nem csak a borválaszték összeállításánál fontos a minőség és az alapanyagok származása, de az ételeknél is. Pintér Zsanett, a borbár vezetője mesélt erről:
„Tavaly, az indulásnál mindössze három féle tálat kínáltunk a borok mellé, ezek közül a klasszikus a legnépszerűbb, ez mindig fent marad a palettán. A Kóstolom tálon van sonka, szalámi, 2 féle sajt és olívabogyó. A frissebb sajtunk egy 3-4 hónapos tehénsajt, a Zsenge, de a vendégek nagyon szeretik a Matuzsálem nevű, 12-13 hónapos érlelt tehénsajtot is. Mindkettő Nemesvámosról a Tekeresvölgyi Sajtmanufaktúrából érkezik hozzánk.
Kóstolom tál
A mangalicasonkát, a tepertőt, a tepertőkrémet és a szalámit a Harangod völgyei mangalicástól szerezzük be, Tokaj környékéről, Megyasszóról. Van egy parasztos tálunk, amikre ezek kerültek, és akik tartalmasabb ételeket szeretnének a bor mellé, azok szívesen választják ezt az összeállítást.
DSC_0373
Egy borbár szinte elképzelhetetlen sajttál nélkül, akik ezt keresik, nem fognak csalódni. A Tekeresvölgyi sajtok mellé Vászolyról, Reményik Kálmántól rendelünk továbbiakat, van például egy camembert, illetve a Szent Martinus, amit Márton naptól december végéig készítenek, ennek van a közepén egy réteg dió, és a kérge a Bock pincészet vörösborában van megforgatva.
Az olívabogyót és az olívaolajat Pomázról, az igaziolivától hozzuk, mert nagyon jó a minőségük, és a vendégeink is nagyon szeretik. A kovászolt kenyér pedig a Pékműhelyből származik.

 

 

Kóstolom Borbár

Eredetileg a Márton nap miatt kerestünk libás termékeket, így találtam a Csöglei libára, de a libapástétom és a rilette annyira népszerű volt, hogy hosszabb távon marad a kínálatunkban.
Télen elhagyjuk a melegebb időben népszerű mártogatósainkat, de sajtkrémet és padlizsán- vagy gombakrémet továbbra is kínálunk.
Az ételeinknél, akárcsak a borainknál nagyon fontosnak tartjuk a minőséget, és hogy tudjunk azonosulni a termelők filozófiájával.
Támogatjuk a magyar termelőket, az olíva termékeken kívül minden alapanyag az országhatárainkon belülről származik. Örülünk, amikor van lehetőségünk bort ajánlani a finom falatokhoz, mert egy-egy jól sikerült bor-étel párosítás fokozza a gasztronómiai élményt.”

Ételeinket a borbárban tartott borkóstolók alkalmával is meg lehet kóstolni. Következő rendezvényünk a Kékfrankos 8 árnyalata, melyre jegyet vásárolni itt lehet:

Január 22. 19:00 Szent Donát Birtok & Nador Wines

https://kostolomborbar.hu/termek/a-kekfrankos-nyolc-arnyalata/
kékfrankos kóstoló kóstolom