0624_event-pezsgoparbaj-v03-200309

Pezsgőpárbaj – Drinkin’Daddy vs. Bubble Trouble

A Buborék-tengeren innen, a Pezsgősüveg-hegyen túl már emberemlékezet óta vitatkozik két borbárlovag azon, hogy vajon melyikük ismeri a legizgalmasabb champagne-okat, cavákat, proseccokat és franciacortákat szerte e világon. Nem mások ők, mint Drinkin’Daddy és Bubble Trouble a Kóstolom Borbárból, bár néhány földi halandó csak Pintér Zsoltnak és Hegyi Gábornak hívja őket. Igaz, ez őket nem érdekli különösebben, annál inkább izgalomba jönnek, ha savakról, élesztőről vagy seprőről esik szó. Imádnak mindent, ami habzik, gyöngyözik, pezseg a pohárban, és mindketten meg vannak győződve róla, hogy ők tudnak legtöbbet a pezsgő világáról, hiszen már ovisként is a rázóállványt használták mászókának. A tükör előtt gyakorolják a „methode traditionelle” tökéletes kiejtését, órákig tudnak mesélni a degorzsálásról, és aszály idején is csak annyit mondanak, hogy „extra brut”.

 

(websize) DSC_0063

 

Történt egyszer, hogy Játékmester Humayer Dávid előtt egyikük kiejtette a „tankpezsgő” szót, mire Dávid a tankból azonnal a harcra asszociált. Nem volt kérdés: itt bizony párbajra kerül sor, mégpedig egy szpesöl edisön Pezsgőpárbajra, ahol

megmérkőzhetnek ország-világ, de legfőképpen a Kóstolom Borbár lelkes közönsége előtt, és végre eldől, hogy melyikük a Buborékok Legfőbb Tudora.

Mivel már évszázadok óta közismert tény, hogy a Szent Iván éjhez legközelebb eső szerdán pukkannak a legszebben a pezsgősdugók a Káplár utcában (altiszteket szokás így nevezni, ezt se feledjük, ha már harcról esett szó), így ez a párbaj nem is eshetne máskorra, mint június 24-re. Ekkor derül ki, hogy a vendégsereget mi varázsolja el leginkább: a romantika meg a mítosz, vagy a készítési eljárások precíz megfogalmazása? A tradíció, vagy a mai menő trendek? Vagy szimplán a buborékok, amik a poharakban kergetőznek?

 

DSC_0068

 

A pezsgők mindegyike varázslatos lesz, efelől ne legyenek kétségeink, de vakkóstolón vajon melyik kategóriánál dől el, hogy ki lesz a Kóstolom Pezsgőlovagja? A versenyzők 5-5 pezsgőt hoznak magukkal, melyet az ítészek, azaz a nagyérdemű közönség pontoz. Így kerül a poharakba kategóriánként két

– hétköznapi magyar pezsgő (melyeknek legfeljebb 6.000 Ft a polci ára),

– nagy magyar pezsgő (melyeknek legfeljebb 10.000 Ft a polci ára),

– hétköznapi külföldi pezsgő (melyeknek legfeljebb 8.000 Ft a polci ára),

– nagy külföldi pezsgő (melyeknek legfeljebb 16.000 Ft a polci ára),

– és Jolly pezsgő (melyeknek legfeljebb 24.000 Ft a polci ára).

A résztvevők minden kategória után egy telefonos program segítségével, anonim szavazhatnak, az est végén pedig a tények döntenek.

Rántsuk le együtt a leplet a pezsgőkről, és koccintsunk együtt a győztesre! 

További részletek és jegyvásárlás: Pezsgőpárbaj jegyek