“Drinkin’ Daddy (Pintér Zsolt) 4:2-es utolsó bubiig tartó meccsen győzött Bubble Trouble (Hegyi Gábor) a világtörténelem első Pezsgőpárbaján.

Humayer Dávid – játékmester beszámolója (a teljes pezsgősort lent olvashatják)

 

A Pezsgőpárbaj lényegében egy “Borpárbaj Special Edition” . Magasabb maximális beszerzési árakkal és buborékokra optimalizált kategóriákkal (Hétköznapi Magyar Pezsgő, Nagy Magyar Pezsgő, Hétköznapi Külföldi Pezsgő, Nagy Külföldi Pezsgő, Jolly Pezsgő (2 pontért)).

 

Április 1-jére terveztük, bolondok napjára, bolond párbajozókkal, egy vidám felütéssel. Azonban Június 24-én kellett megtartanunk és nem is mindenki maradt vidám az est végére. Nézzük sorjában.

 

Hétköznapi Magyar Pezsgő (1 pont)

Bubble Trouble a Törley Pincészet prémium François Président név alatt futó Blanc de Noirs-ját vagyis Pinot Noir pezsgőjét hozta, amit ripityára vert Drinkin’ Daddy somlói Furmint-Chardonnay Classic Brut pezsgője a Kreinbachertől. 20:5 volt a szavazatok megoszlása. Félelmetes. Kis pofon az alapító Daddytől a Borbár borbeszerzőjének Bubble-nek. 

Állás – Drinkin’ Daddy 1:0 Bubble Trouble

Nagy Magyar Pezsgő (1 pont)

Úgy tűnik, ha Nagy Magyar Pezsgő, akkor Tokaj és 2015!

Bubble Trouble a Királyudvar Henye pezsgőjét hozta, míg Drinkin’ Daddy Demeter Zoltán Brut pezsgőjét. Hiába hasonló adatok, a vendégek ízlelése elsöprő Daddy sikert hozott. A kóstoló közönség 18:7 arányban a Demeterre szavazott. Daddy a Kóstolom Borbár alapítója, feltehette magában a kérdést: “Biztos, hogy nem kellett volna gondolkodás nélkül kirúgnom Covid alatt a borbeszerzőm??

Most lett a Bubble Trouble-ből Bubble IN Trouble..

Állás – Drinkin’ Daddy 2:0 Bubble Trouble

Hétköznapi Külföldi Pezsgő (1 pont) 

Előbb két tokaji, most két penedési azaz két spanyol CAVA találkozott.

Egy rugóra jár az agyuk mondhatni. Bubble Trouble az AT Roca Pincészettől hozta a Macabeu szőlőfajtából készült Cavat, míg Daddy a Casa Rojo Molto Negrejét, ami nem tartalmazta a klasszikus Macabeut, de más hagyományos CAVA szőlőket igen, mint a Xarel-lot vagy a Parellada-t és egy kis Trepat-ot is.

Bubble akit sokan úgy ismernek Budán, mint a külföldi borok nagy tudója és konstans minőségellenőre, most nem vallott szégyent és megmutatta Daddy-nek milyen szőlőből érdemes CAVA-t csinálni. Nagyon szorosra sikeredett ez a kör, de Bubble 14:11 arányban hozni tudta.

Állás – Drinkin’ Daddy 2:1 Bubble Trouble 

Nagy Külföldi Pezsgő (1 pont)

Senkit nem lepett meg, hogy 2 Champagne találkozott ebben a nagy presztízsű körben. Az egyik organikus volt, mivel Daddy szereti, ha nincs rommá klórozva a szőlő, ezért ő a Domaine de Bichery – La Source Extra Brut – Pinot Noir, Chardonnay pezsgőjét hozta. Vele szemben húzta ki magát a zsák mögül Roederer bácsi egy fokkal “édesebb” Brut Premier Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier mesterhármasából álló csodabubija.

Bubble not anymore in Trouble, mert Gábor úgy odaszúrt egy marék kénnel a Bio-Daddy-nek, hogy 17:8-as arányú győzelmével kiegyenlített és Roederer bácsi segítségével a mindent eldöntő döntőt, a Jolly Pezsgő kategóriára terelte.

Még senki nem tudott inni senki győzelmére, így senki nem rúgott be. 

Állás – Drinkin’ Daddy 2:2 Bubble Trouble.

Jolly Pezsgő (2 pont)

Vintage Champagne 2012-ből vs. Nyerspezsgő szintén Champagneból.

Merőben különböző stílusok összecsapása. Ahogyan Daddy és Bubble is kontraszt karakterek. Minden párbajozó különböző. Lehet tippelni, okoskodni a pult mögül, de rájöttem, hogy nem érdemes. Ez egy kőkemény, hatalmas presztízsű játék nem szabad elbagatellizálni. Mindenki maradjon csöndben és fókuszáljon a pezsgőjére, itt legalább egy évig tartó házon belüli piszkálódás a tét.

Bubble Trouble hozta a csontszáraz nyerspezsgőt, ún.: Ultra Brut pezsgőt attól a bizonyos Laurent-Perrier háztól. Pinot Noir, Chardonnay.

Drinkin’ Daddy pedig az évjáratos pezsgőt, ún.: Brut Grand Vintage  2012-es pezsgőt attól a bizonyos MOET & CHANDON háztól. Chardonnay, Pinot noir, Pinot Meunier.

Máig kutatják az angolok, hogy mi okozta ezt a félelmetes különbséget a végén (a kis maradékcukor vagy a Pinot Meunier?), de Drinkin’ Daddy 19:6-os arányban a járdaszegélyre lökte Bubble Trouble-t, ahonnan utóbbinak már nem volt visszaút. Itt a vége.

Végeredmény – Drinkin’ Daddy 4:2 Bubble Trouble

Az utolsó kör ugyebár 2-t ért. A kézfogás és a taps ettől függetlenül jelentem megtörtént. A béke ideiglenes, a belső hierarchia stabilizálódott. Szerencsére mindkét párbajozó magas szintű protokoll képzésen vett részt a Párbaj előtt, így tudta csak a vendégek távozása után lehet félbetört pezsgősüvegekkel egymásra ugrani.

Még egyszer köszönjük szépen a részvételt a vendégeinknek és a párbajozóknak!

Oláh Robi videós összefoglalója: