2006-cover-tastingFriends

Tasting Friends III.

A Tasting Friends sorozat lényege, hogy minden helyszínen a borvidékeket járva megismerjük Kézdy Danival egy borász nézőpontját az aktuális hazai boros közegről, helyzetről. Megismerkedjünk az adott borvidékkel mélyebben, és bemutassuk nektek egy szűk órában a borászt a borok mögött, álláspontját, véleményét az aktuális borpiaci helyzetről, mindennapjairól.

-Pintér Zsolt –

Fontos, hogy olyan borászokhoz megyünk, akiket viszonylag jól ismerünk, lazább kapcsolatban vagyunk, ezáltal olyan kérdéseket is fel merünk vállalni, amit más nem.

Ehhez persze segítségül hívjuk az állandó követőinket, hiszen a saját kérdéseink mellett azokat is meg tudjuk kérdezni kendőzetlenül, ami igazán érdekli őket.

-Kézdy Dániel –

Soha ilyen izgalmas és kihívásokkal teli nem volt még a hazai borkultúra mint napjainkban. Változnak az értékesítési csatornák, megtorpant a hazai prémium borok piaca a HORECA-ban. Ahol nincs multi felé értékesítés alacsonyabb árszegmensben, közvetlen turisztikai, vendégforgalomból származó eladás, értékesítés vagy bevétel, komoly finanszírozási problémák alakulhatnak ki. A tokaji prémium borok piaca különösen nehéz helyzetbe került, ne is beszéljünk a többi olyan borrégiónkról, ahol nincs jelentős  turisztikai forgalom és egyéb árbevétel a viszonteladókon, nagykereskedőkön kívül.

Ilyen helyzetben szakmán belül is feszültebbek a szereplők és kiéleződnek az ellentétek. Ilyenkor kell igazán összefogni, és a helyes, szakmailag és stratégiailag is megfelelő irányba közösen előre lépni, országos, régiós és lokális szinten.

Az elmúlt hetekben a következő témákat fogjuk érinteni, nem kímélve az érintetteket?

 

Kedden (2020.07.14.) LIVE a Kóstolom és Kálvária Pince (Kézdy Dani) social felületein

 

1. Laposa Birtok, Hableány anno 1883 Brut 2019

Témafelvetés: Mi folyik a Balatonon? Innováció és termékfejlesztés. Balaton VS. Dobozos Bubi, miért értünk egyet a termékfejlesztéssel és miben érdemes fejlődnünk? Hogyan rakd össze egy régiós névvel ellátott kisbolt kínálatát a Balatonon ’kisokos’ –  Helyes példa szerintünk: Martonosi Zsolt, Villa Delikát, Balatonfüred –

 

2. Németh János, Kadarka 2018

Témafelvetés: Bikavér fajtaösszetétele és jövőképe, pozicionálása a hazai piacon. Kadarka vs.Cabernet. A hazai fajták vagy a nemzetközi fajták tudnak profitáblils, stabil forgalmat biztosítani a hazai piacon. Export kitörési lehetőségek.

 

3. TR Művek, Édes 2018

Témafelvetés: TR csapat és story, avagy kik állnak a márka mögött. Édes vagy száraz, szamorodni vagy aszú, ha Tokajról beszélünk?

 

Ha velünk kóstolnátok, hétfő 12:00-ig adjátok le a rendelést és a borcsomagot kiszállítjuk kedd 18-ig.

6os borcsomag linkje:

https://kostolomborbar.hu/termek/tasting-friends-baratom-borom-kostolom-online-kostolo-e02-6-os-borcsomag/

 

07.14. 3as borcsomag: https://kostolomborbar.hu/termek/tasting-friends-baratom-borom-kostolom-online-kostolo-e02-3-as-borcsomag/

07.21. 3as borcsomag: https://kostolomborbar.hu/termek/tasting-friends-baratom-borom-kostolom-online-kostolo-e02-3-as-borcsomag-2/

 

COMING SOON

Július 21. Nagy László, Villa Tolnay, Csobánc – 19:00 LIVE
– Skrabski Pince, Rajnai rizling 2019
– Villa Tolnay Olaszrizling 2006
– Böjt, Egytőről Kékfrankos 2018