Mrs. Tokio Mr. Felix - Ilcsi Mácsai - Horváth Máté - Borpárbaj

“Volt mit otthon megbeszélni… Mrs. TOKIO 5:1 Mr. Felix…”

“Csalóka végeredmény… iszonyatosan szoros meccsen Mrs. TOKIO 5:1-es győzelemmel emelte új szintre házasságát Mr. Felix-szel. 

 

Humayer Dávid – játékmester beszámolója (a teljes borsort lent olvashatják)

Magyaroszág két TOP TOP TOP Sommelierje nézett egymással szembe. Férj és feleség. Brutál borsor. Alig vártam. Nézzük!

Hétköznapi Fehér (1 pont)

Mr. Felix egy osztrák, burgenlandi (Meinklang) friss Grüner Veltelinivel nyitott, amire Mrs. TOKIO egy badacsonyi, szent györgy-hegyi (Gilvessy) (hasonló stílusú) Rajnai Rizlinggel válaszolt. 13:7-es eredménnyel Mrs. TOKIO indította meg az estét.

Állás – Mrs. TOKIO 1:0 Mr. Felix

Nagy Fehér (1 pont)

Ebben a körben két elképesztően más stílus találkozott. Két világfajta ugyan, de Mrs. TOKIO egy 2016-os, krémesre battonage-ozott (seprő-felkevert), hordós, egri (Kovács Nimród Winery) Chardonnay-t hozott, míg Mr. Felix egy 2016-os ropogós, acéltartályos új-zélandi (TWR) Rajnai Rizlinget. Mr. Felix egy enyhe manőverrel egyenlített, mivel a végeredmény 11:9 lett (lényegében 1 ember szavazata döntött).

Állás – Mrs. TOKIO 1:1 Mr. Felix

Hétköznapi Vörös (1 pont) 

Mrs. TOKIO hozta a könnyű szekszárdi (Tüske) Kadarkát, amire Mr. Felix egy meglepő húzással egy francia (Paul Jaboulet) tájbort (!!!) hozott ráadásul ez az unorthodox választás a Petit Syrah fajtából készült. Ehhez hasonlót Borpárbajon még sosem látott a közönség. A választás zseniális volt, de a közönség éppenhogy 11:9-re az Ilcsi féle könnyebb bort tartotta jobbnak, így ő újra vezetést szerzett.

Ilcsi választásának voltak romantikus okai is, mivel a Mátéval való megismerkedésükben a Kadarka fontos szerepet játszott,  egy kadarka kóstolón nyűgőzte le először Ilcsi bortudásval Mátét. Romantikus volt ez a szál, lehet nem emlékszem rá pontosan.. a lényeg, hogy senki nem érzékenyült el,  mivel ez egy PÁRBAJ.

Állás – Mrs. TOKIO 2:1 Mr. Felix

Nagy Vörös (1 pont)

Elképesztően vártam ezt a kört. Két brutál jó bor. Alig tudtam tippelni, vajon melyik nyerhet, amikor Borpárbaj előtt kóstoltam a két tételt. Mrs. TOKIO egy 2016-os észak-olasz Venetoból származó “Ripassot” (a tokaji fordítás módszeréhez hasonló) vagyis egy valpolicellai vörös házasítást hozott. Csodálatos volt. Ellenfele a 2009-es dél-balatoni (Konyári) ikonikus bordói vörös házasítás a Loliense volt, amit Mr. Felix nevezett. Tökéletes borok. Elképesztő izgalmak.

Ez a kör is szoros volt, 12:8-ra nyert az olasz. Ilyen szoros körök még sosem voltak Borpárbajon, ami azt jelentette, hogy bár ezt a kört is Mrs. TOKIO nyerte, de ha az utolsó 2 pontot érő kört Mr. Felix legalább 13:7-es arányban nyeri, akkor ő nyeri a mai párbajt, mivel döntetlen esetén az összesített szavazat számít. Össz-szavazat egyenlőség esetén a Jolly kör megnyerése dönti el, hogy ki nyer.

(Egyébként itt is volt egy romantikus szál, lánykérés Valpolicellaban? Kicsit valóban bulvárosodtunk, ahogy Máté említette. De Mrs. TOKIO-nak valószínűleg ez egy előre kifundált mesteri terve volt, hogy kizökkentse Magyarország többszörös Sommelier Bajnokát és a Világbajnokságon 30. helyezést elérő férjét, Mr. Felixet.

Állás – Mrs. TOKIO 3:1 Mr. Felix

Jolly (2 pont)

Mr. Felix-nek egy mindent vagy semmit borral volt esélye. A kör előtt azt gondoltam a győzelemhez megvan az esélye, mivel egy 2003-as !!! olasz, Abruzzoból származó Montepulciano szőlőfajtából készült bort hozott… 

A Borpárbajok történelmében a párbajt megelőzően a legöregebb bort “A Szommcsi” hozta egy 2010-est (Attila – Pinot Noir). Ez a bor most 7 évet rávert. Volt palack-differencia, de a bor szuper állapotban volt.

Ellenfele egy jó hideg, brut, katalán (Rimarts) CAVA volt, ami iszonyatosan jól esett ezen az augusztusi napon. Nehéz volt tippelni, de végül mindenki meghozta a döntést. A gyümölcsös CAVA 11:9-re felülkerekedett az olasz Montepulcianon. 

Lehet, hogy rég kóstoltam borokat, de ez a Párbaj úgy vonul be az emlékezetembe, mint a különleges vörösborok párbaja, személyes történetekkel, edukációval és házastársi csipkelődésekkel.

Végeredmény – Mrs. TOKIO 5:1 Mr. Felix

Hálás vagyok, hogy két ekkora szakember meg tudta oldani, hogy egyidőben eljöjjön erre a Párbajra. Mrs. TOKIO-val pedig találkozunk az elődöntőben és, ha minden igaz Mr. Felix is jelen lesz ekkor, hogy a közönség soraiból figyelje majd Kedvesét.

Még egyszer köszönjük szépen a részvételt a vendégeinknek és a párbajozóknak!

Robi videós beszámolója szépen összefoglalja a felejthetetlen estét!

Köszönjük, hogy velünk vagytok!