211123 Df Kóstolom Karácsony33439

Hogy az ünnepi asztalnál is pezsegjen az élet!

A következő napokban nem csak borokat, hanem recepteket is fogunk nektek hozni borász barátainktól, hogy ezzel is segítsük a készülődést. Legalább annyi fejtörést okoz sokunknak a borok kiválasztása az ünnepekre, mint sok esetben a menüsor – már akinél nem ugyanaz minden évben. Íme egy borcsomag, amivel a teljes menüsort lefedhetitek – minden fogáshoz akad egy passzoló tétel, sőt! Az Anonym pezsgő mellé még egy receptet is kaptunk Szövényi Áron borásztól!

Az etyeki tradícionális pezsgőkészítés egyik vezető alakja Szövényi Áron. Ezzel a pezsgővel a karácsonyfadíszítéstől, a szilveszteri koccintásig végig lehet kísérni az ünnepeket. Rendeljetek belőle külön is 1-2 kartonnal, garantálom, gyorsan el fog fogyni. A Steigler Pince területei már mind szinte BIO minősítéssel renedekeznek, de nem csak ezért izgalmas a sztori. Úton a biodinamika felé, elképesztő frissesség és elegancia párosul. A furmint csillámpalán egyszerűen zseniális. Fekete Béla bácsi örökségét Riesz Gabi viszi tovább, és méltón nyúl a szőlőhöz, borokhoz. Ez egy igazi best-buy hárslevelű, ami egy igazi ünnepi bor. Streit-Zagonyi Union abszolút közönségkedvenc a borbárban, közepes test, gyümölcsösség, megfelelő érettség, nagyon kerek harmónikus villányi vörösbor. Cseri Pincészet Legendája pedig egy igazi nagyformátumú, komoly vörösbor. Mivel a márka még nagyon friss, érdemes belőle betárazni, mert évek múlva többszörösét fogja érni. Telt, vastag, mégis nagyon szép egyensúlyban van, elegáns, különleges vörösbor az ünnepekre (is). Ajánljuk nagy szerettel!

Karácsonyi menü borcsomagunk így áll össze:

1 db Anonym Brut Evolution Összhang
1 db Steigler Prémium Bio Furmint 2020
1 db Fekete Pince Hárslevelű 2017
1 db Fischer Cabernet Franc 2018
1 db Streit Zagonyi Union 2017
1 db Cseri Pincészet Legenda 2016
3131.jpg másolata
 

A Brut Evolution Összhang mellé pedig akkor íme a Fenyős pisztráng receptje Árontól, akiknél ez a fogás egyik évben sem hiányozhat az ünnepi asztalról:

 

Fenyős pisztráng

Hozzávalók – 6 főre:

  • 6 db konyhakész pisztráng
  • 6 db 5 cm-es fenyőág
  • 10 dkg fenyőmag
  • 12 szem borókabogyó
  • 3-6 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes citrom
  • 15 dkg vaj frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál gin olivaolaj

Elkészítés:

Kiolajozom a konyhakész pisztráng belsejét, gerezdekre vágom a citromot, mozsárban durvára összetöröm a borókabogyót. A hal belsejébe rakom a borókát, a citromgerezdeket, és a fenyőágakat is beletöltöm. Sózom- borsozom a halat kívül-belül. Olvasztott vajjal leöntöm az egészet, a hal köré locsolom a gint. Kb. 180-200 fokos sütőben, alufóliával lefedve 15 percig sütőm, majd rápirítok még max. 10 percig. Míg a hal sül a sütőben, a fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítom, tálaláskor megszóróm vele.

 

TOVÁBBI BORCSOMAGOK >>> https://kostolomborkereskedes.hu/borcsomagok

 

211123 Df Kóstolom Karácsony33463