211123 Df Kóstolom Karácsony33486

Ideje van egy kékfrankosnak és egy karácsonyi koccintásnak!

A következő napokban nem csak borokat, hanem recepteket is fogunk nektek hozni borász barátainktól, hogy ezzel is segítsük a készülődést. Legalább annyi fejtörést okoz sokunknak a borok kiválasztása az ünnepekre, mint sok esetben a menüsor – már akinél nem ugyanaz minden évben. Had ajánljunk Nektek ezúttal egy olyan 2-es borcsomagot, ami tökéletes egy laza karácsonyi koccintásra, akár barátokkal futtok össze egy ajándékozásra, akár a családi vacsorára viszitek! De, hogy biztosra menjünk még egy receptet is ide kanyarintunk Nektek, ha esetleg valaki kedvet kapna egy kis grillezéshez az első pohár után…

A best newcommer kategóriát az idei évben ők nyerték nálunk. Steiglerék és az Itt és Most nagyon jó best-buy borokat készítenek. Vidám élettelteli, de mégis nagyon jól iható, penge tételek. Ezt ajándékba, de a karácsonyfadíszítéstől egészen a halászléig, vagy a pörihez is bátran ajánljuk. A Kaméleon friss üde ropogós, a kékfrankos pedig mély, kerek és tele van gyümölccsel. Salute!

Karácsonyi koccintás 2-es borcsomagunk így áll össze:

1 db Itt és Most Ideje van Kékfrankos 2018
1 db Steigler Kaméleon BIO fehér cuvée 2020

 

A kékfrankos mellé épp ideje van egy grillezett kacsamellnek, hoztunk is egy szuper 4 x4 perces receptet Hofmann Tibitől, személyesen :

a6ff874f-0a7a-4eee-be0f-fb0165ecc930-211124 DF Kóstolom Karácsony 233701

 

 

Grillezett kacsamell, faszénen

 

Hozzávalók:

  • Kacsamell
  • Ízlés szerint fűszerek

 

Elkészítés:

4×4 perces kacsamellnek is nevezhetnénk, mert 4 percenként kell forgatni a húst. A kacsamellet beirdaljuk, kockázott formában, majd tetszés szerint fűszerezzük (pl: só, bors, fokhagyma, koriander, de ez egyéni ízlésre van bízva) és ebben a fűszeres pácban hagyjuk állni kicsit. Közben begyújtjuk a faszenet, hogy átizzon és, ha már fehér akkor szépen eloszlatjuk, a következőképpen: egy részen ne legyen faszén, egy részen 1 réteg izzó szén legyen, egy részen pedig 2 réteg izzó szén. A fűszeres kacsamellet először a bőrös felén pirítsuk 4 percig az 1 rétegű faszén részen, de vigyázzunk, hogy be ne lobbanjon! Csak izzon a faszén. 4 perc után fordítsuk meg a kacsamellet, és a kétrétegű részen pirítsuk ismét 4 percig, ezúttal a húsos felét. Ezután ismét tegyük vissza az egyrétegű részre a bőrös felét, végül, ezután, 4 percig egy zárt edényben, vagy alufóliában pihentessük. Tökéletes rosé kacsamellet kapunk így. Hozzá ajánljuk a lilakáposztát, zsírban, olajban, serpenyőben pirított krumplit és Ideje van hozzá egy Kékfrankosnak is.

 

TOVÁBBI BORCSOMAGOK >>> https://kostolomborkereskedes.hu/borcsomagok

 

211123 Df Kóstolom Karácsony33547 (2)