211123 Df Kóstolom Karácsony33463

Prémium borok ajándékba!

A következő napokban nem csak borokat, hanem recepteket is fogunk nektek hozni borász barátainktól, hogy ezzel is segítsük a készülődést. Legalább annyi fejtörést okoz sokunknak a borok kiválasztása az ünnepekre, mint sok esetben a menüsor – már akinél nem ugyanaz minden évben. Ez a borcsomag nem csupán azt a kérdést válaszolja meg, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra, de az ajándékozás okozta fejtörésre is gyógyír! Két prémium tétel, aminek garantáljuk, hogy mindenki örülni fog, aki kedveli és érti a borokat! 

Minkét pincészet a saját borvidékén úttörő és az abszolút szuperprémium kategóriába tartozik szerintünk. Nem csak hazai piacon bizonyítottak, nemzetközi pályán is minkét bor kimagasló. Ha nem az ünnapi asztalon fogyna el, nagyon jó választás, borértő, borkedvelő barátoknak, rokonoknak. Könnybe fog lábadni a szemük a gyönyörűségtől. Egy igazi bitang feszes rajnai az egyik legértékesebb dűlőből és egy mély, érlelt vastag villányi franc Malatinszky Csaba pincéjéből 2013-ból. Ha ezt veszed, igazi profi vagy:-)

Prémium ajándék 2-es borcsomagunk így áll össze:

1 db Villa Tolnay Panoráma Rajnai*** 2019
1 db Malatinszky Noblesse BIO Cabernet Franc 2013

 

A Villa Tolnay rizling mellé Nagy Laci egy Posírozott kacsamáj receptet osztott meg velünk, eper lekvárral, pirított kaláccsal:

211124 DF Kóstolom Karácsony 233766

 

 

 

Posírozott kacsamáj eperlekvárral, pirított kalácson

Hozzávalók, 6 személyre:

1 db 60-70 dkg-os hízott kacsamáj

só, bors

eperlekvár

1 db kalács (legjobb, ha házi)

pár szelet friss gyümölcs (eper, szilva, bármi, ami egy kis frissességet kölcsönöz az ételünknek)

 

Elkészítése:

A kacsamájat hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, így könnyebben eltávolíthatóak a nagyobb erek. (Vigyázzunk, hogy e közben ne törjük össze a májat.) Ezután 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk és pároló tepsibe helyezzük a szeleteket. A sütőt gőz funkción 100 fokra melegítjük. Közben elkezdjük pirítani a kalácsot, mert a májnak csupán pár percre van szüksége a gőzben, a tökéletes állag eléréséhez. A tányérokat meghúzzuk balzsamecet krémmel, ráhelyezzük a pirított kalácsot, melyet megkenünk eperlekvárral (ne sajnáljuk róla), ezt követően jöhet a máj. Kb. 3-5 perc után ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ezt úgy tehetjük meg, hogy fogunk egy villát, melyet a máj fölött tartva elengedünk. Ha „átesik rajta”, akkor készen van. Ha még érzünk egy kis ellenállást, akkor egy picit visszatesszük a sütőbe. Ha elkészült, sózzuk, borsozzuk és mehet a kalácsra. A legjobb, ha van egy kis friss gyümölcsünk, melyből egy vékony szelettel díszíthetjük a máj tetejét!

 

TOVÁBBI BORCSOMAGOK >>> https://kostolomborkereskedes.hu/borcsomagok

 

211124 DF Kóstolom Karácsony 234695 (2)