211123 Df Kóstolom Karácsony33439 (1)

Egy legendás bor és egy legendás lasagne recept!

A következő napokban nem csak borokat, hanem recepteket is fogunk nektek hozni borász barátainktól, hogy ezzel is segítsük a készülődést. Legalább annyi fejtörést okoz sokunknak a borok kiválasztása az ünnepekre, mint sok esetben a menüsor – már akinél nem ugyanaz minden évben. Íme egy borcsomag, amivel a teljes menüsort lefedhetitek – minden fogáshoz akad egy passzoló tétel, sőt! A Cseri Legenda mellé még egy receptet is kaptunk Cseri Augusztától!

Az etyeki tradícionális pezsgőkészítés egyik vezető alakja Szövényi Áron. Ezzel a pezsgővel a karácsonyfadíszítéstől, a szilveszteri koccintásig végig lehet kísérni az ünnepeket. Rendeljetek belőle külön is 1-2 kartonnal, garantálom, gyorsan el fog fogyni. A Steigler Pince területei már mind szinte BIO minősítéssel renedekeznek, de nem csak ezért izgalmas a sztori. Úton a biodinamika felé, elképesztő frissesség és elegancia párosul. A furmint csillámpalán egyszerűen zseniális. Fekete Béla bácsi örökségét Riesz Gabi viszi tovább, és méltón nyúl a szőlőhöz, borokhoz. Ez egy igazi best-buy hárslevelű, ami egy igazi ünnepi bor. Streit-Zagonyi Union abszolút közönségkedvenc a borbárban, közepes test, gyümölcsösség, megfelelő érettség, nagyon kerek harmónikus villányi vörösbor. Cseri Pincészet Legendája pedig egy igazi nagyformátumú, komoly vörösbor. Mivel a márka még nagyon friss, érdemes belőle betárazni, mert évek múlva többszörösét fogja érni. Telt, vastag, mégis nagyon szép egyensúlyban van, elegáns, különleges vörösbor az ünnepekre (is). Ajánljuk nagy szerettel!

Karácsonyi menü borcsomagunk így áll össze:

1 db Anonym Brut Evolution Összhang
1 db Steigler Prémium Bio Furmint 2020
1 db Fekete Pince Hárslevelű 2017
1 db Fischer Cabernet Franc 2018
1 db Streit Zagonyi Union 2017
1 db Cseri Pincészet Legenda 2016

 

A Cseri Pincészet Legendája mellé pedig íme egy legendás lasagne recept, Cseri Augusztától személyesen:

211124 DF Kóstolom Karácsony 234646

 

„Az egyik legnagyobb hagyományunk a karácsonyi lasagne. Miattam 🙂 – ez a kedvencem. Ehhez az ételhez fűződik egy vicces karácsonyi történetünk is. A  tésztát ma már mindenki el tudja készíteni a családban, de 2005-ig csak Anya (Cseri Eszter) készítette. Abban az évben azonban Anyának volt egy vállműtétje, ami miatt nagyon nehezére esett a tésztanyújtás, de hát az ígéretét egy anyuka mindig megtartja, még akkor is, ha a fájdalomtól a könnye is potyog… Szegény nagyon nem boldogult vele, így Apa is besegített, de mi már akkor tudtunk valamit, amit Anya még nem is sejtett…”

 

Lasagne

 

Hozzávalók:

Lényege a házi készítésű tésztalap.

  • A tésztához:

400 g finomliszt, 3 tojás, só, vaj, reszelt parmezán

  • A raguhoz:

150 g szalonna, 1 közepes fej hagyma, 50 g sárgarépa, 50 g zellergumó és 2 zellerszár, 250 d darált sertéslapocka, 150 g paradicsompüré, só, bors

  • A besamelhez:

50 g vaj, 50 g liszt, 5 dl tej, só, szerecsendió

 

Elkészítés:

A sütőt 220 C-ra előmelegítjük, a hozzávalókat rétegezve egymásra tesszük, sajttal megszórjuk, és kb 25 perc alatt készre sütjük.

 

TOVÁBBI BORCSOMAGOK >>> https://kostolomborkereskedes.hu/borcsomagok

211123 Df Kóstolom Karácsony33547 (2)