211122-Champagne&Cava-in-the-house

11/21 Champagne és Cáva in the house

MINDEN, AMI CHAMPAGNE ÉS CÁVA – VIP KÓSTOLÓ

2022. november 21. 19:00

3 champagne specialistát hozunk el nektek a Kóstolom Borbárba, amin keresztül jobban megismerhetitek a minőségi Champagne és Cáva kínálatot. 

– Champagne Thiénot

„Egy szenvedély: a bor. Egy elengedhetetlen követelmény: a kiválóság” Alain Thiénot

„…a Champagne ház jellegzetes stílusa: finomság, gyümölcs és frissesség…” Stanislas Thiénot                 

„…a vízióm a Champagne Thiénotról: karakter és elegancia…”  Garance Thiénot

A Thienot ház kristálytiszta, élénk vibráló Champagne-ait kóstolva teljesen megértjük, mit sugall a fenti három mondat, melyekkel Alain Thienot, mint alapító, illetve lánya, Garance és fia, Stanislas jellemzi a pincészet célkitűzéseit.

– Nicolas Feuillatte

Egy Amerikában élő francia üzletember, aki kávé- és kakaókereskedelemből igen komoly vagyonra tett szert, visszatért Franciaországba, majd vásárolt egy kisebb szőlőt Champaigne-ban. Rá két évre megalkotta saját „Réserve particulier”-jét, azaz egy kis mennyiségben készülő csúcsminőségű champaigne-t. Ezt kizárólag magának és barátainak, úgy, mint Jackie Onassis, Sophia Loren, Yves Saint-Laurent készítette.

A siker óriási volt, a nyolcvanas évek közepére már olyan sokan keresték a Nicolas Feuillatte Champagne-t, hogy bővítenie kellett a szőlőültetvényeit. 

– Roger Goulart 

A legjobb tradicionális eljárással készült spanyol pezsgő elkészítése a céljuk. 1882 óta a nevük egyet jelent a kiváló minőséggel, eleganciával és a szakértelemmel. Roger Goulartnál tökéletesen elegyítik az örökséget az innovációval és a pezsgőik tökéletesen bemutatják a spanyol élet szépségeit.

Kóstolandó tételek:

  • Roger Goulart – Reserva Brut – 2019
  • Roger Goulart – Coral Rosé – 2018
  • Roger Goulart – Gran Reserva – 2017
  • Nicolas Feuillatte – Grand Réserve – NV
  • Champagne Thiénot – Brut – NV
  • Champagne Thiénot – Blanc de Blanc – NV
  • Champagne Thiénot – Millesimé – 2012

JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK 22.900, – FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A BORKORCSOLYÁT IS.