Rum: A cukornád levéből vagy melaszból élesztő segítségével erjesztett, majd lepárolt alkoholos ital.

A rum készítésének nincs olyan szigorú szabályozása, mint mondjuk a whisky készítésnek, éppen ezért zavarba ejtően sok féle típusú és minőségi rum készül, amely között nagyon nehéz kiigazodni. Ami közös a rumokban az az alapanyag, mégpedig a cukornád, míg az érlelés és a hozzáadott adalékok nincsenek szabályozva.

A legtöbb rum sok gyártó párlatából összeálló blend – csakúgy, mint a blended whiskyk. Az igazán minőségi rumok egy lepárló koros érlelésű kiadásai.

JEGYEK ►►►

Felosztása érlelés szempontjából:

Felosztása készítési stílus szempontjából:

– Rumsor –

333401964_1192665011614762_8265471762249377965_n

Clairin 2019 Le Rocher rum

Bielle Agricole Ambré Asta Morris rum

Santa Teresa 1796, Ron Antiguo de Solera rum

Diplomatico TDC N°3 Single Pot Still rum

Hampden 8 éves rum

Plantation Trinidad 2009 Single Cask Tokaji Cask finish rum WhiskyNet Edition