Cover-bornaplo-steigler

Steigler Pince I Prémium Bio Kékfrankos 2020 I Bornapló #01

Steigler Pince a Kóstolom Borbár kínálatában stabilan magas minőségen képviseli magát és a soproni negatív sztereotípiákat teljesen felrúgja. Sajnos még a mai napig sok fogyasztótól halljuk vissza, azt a rossz beidegződést, hogy éles savú és kevésbé élvezetesek a soproni borok. Ezért is örülünk, hogy a Steigler pincétől több borral is erre rá tudunk cáfolni.  Tartalmas, vastag, gyülölcsös és kifejezetten izgalmas kékfrankos ez a tétel. Számunkra azon borok közé tartozik a kínálatunkban, amit borkóstolókon külföldiek számára (is) előszertetettel beépítünk és mutatjuk meg ezen a boron keresztül a kékfrankos fajta és a soproni borvidék szépségét. 

A pincészet BIO-ban gondolokodik és gazdálkodik a kezdetek óta, a fenntarthatóság kiemelt szerepet kap a pince életében. Varga Tamás a borász, aki nagyon jó helyeken edződött Ausztriában és a kékfrankos, valamint Zöldveltelini fronton nagyon határozott elképzelések mentén készíti a borokat. Szép, kiegyensúlyozott hordóhasználat és megfelelő palackérés jellemzi a borászat prémium tételeit. Erősen ajánljuk, abszolút best-buy kategória a keméleon sorozat, de a Prémium tételek is magasra teszik a lécet. 

Borleírás:

A kiváló adottságokkal rendelkező Spern Steiner dűlőből származó alapanyag biztosította a bor mély rubin vörös színét és koncentrált illatát, melyben főleg fekete húsú gyümölcsök, nemes tölgyaromák, hordófűszerek, dohány, valamint keserűcsokoládé és rumos meggy uralkodik. Ízében testes és sok rétegű, sűrű szövésű és szinte krémes textúrájú bor. Kivételesen gazdag és összetett aromatika jellemezi ezt a Kékfrankost, ami a szőlő eredeti arcát mutatja be a lehető legtermészetesebb módon. Hosszú lecsengés, ásványosság és kissé még rakoncátlan szerkezet várja, hogy idővel minden összetevő tökéletesen egyesüljön ebben az ígéretes borban. Így további érleléssel természetesen még szelídülhet buja szerkezete, melyben a termőhely mély és értékes íz jegyei szinte kézzel foghatók.

Adatlap:

Évjárat2020
SzínVörös
SzőlőfajtaKékfrankos
SzárazságSzáraz
Maradékcukor0 g
BorvidékSopron
DűlőSpern-Steiner, Steiger
Alkoholtartalom13 % Vol
Fogyasztási hőmérséklet16 ℃
steigler-kekfrankos-2020

Videó a borászatról

Nézz körül az eseményeink között

Foglalj asztalt és gyere el hozzánk kóstolni

Legyen tiéd a Borbár egy napra vagy egy estére!

Üzleti reggelik • partnertalálkozók • üzleti prezentációk • sajtótájékoztatók • születésnapok • privát rendezvények  

Nyitásunk óta szervezünk sajtótájékoztatókat, születésnapi bulikat, tejfakasztókat, egyedi boros eseményeket, céges reggeliket és vacsorákat, és minden rendezvényt egyedivé és megismételhetetlenné teszünk vendégeink számára. Megbeszéljük Veletek a pontos igényeiteket, amennyiben tudjuk, tovább színesítjük azt, és leszervezzük, hogy nektek már csak részt kelljen venni rajta és jól érezni magatokat.

Béreld ki a borbárt személyzettel, szakértőinkkel, teljes technikai felszereléssel (hangosítás, kivetítő, nagyképernyős tévé) és minden egyéb kellékkel.

bereld-ki-a-borbart