Cover-bornaplo–pajzos

Pajzos Tokaj I Selection Hárslevelű I Bornapló #02

Pajzos Tokaj borászat a szemünkben abszolút a feltörekvő nemzetközi pályán is magabiztosan mozgó birtkok között szerepel. Az éves eladásuk 70% -a nagyságrendileg külföldön kerül értékesítésre és nagyon letisztult a teljes portfóliójuk. A New-Age sorozat, vagy T-sorozat borai könnyűek, frissek és üdék, nagyon jó ár-érték arányú alapborok, melyek azért a hazai alapbor piacon jóval túlmutatnak. 

A Selection sorozat már rendre vastagabb, mélyebb tételeket tartalmaz, fahordóban érlelve. Ami számunkra nagyon fontos a fehérborok esetében, hogy ne érződjön túlságosan a fahordó használata, ne üljön rá a borra és ne írja felül a fajta, vagy a termőhely sajátosságait. A túlzottan fahordós borok korszaka főleg fehérek esetében már a múlté, senki se a fahordó által közvetített agresszív ízekre kíváncsi, hanem fajtára és termőhelyre.  Ennél a tételnél hajszálnyi fűszert közvetít a fa, illatban szinte csak a friss virágos és gyümölcsös jegyek dominálnak, amit kortyban is visszakapunk. Elegnacia, kiegyensúlyozottság és telt ízek jellemzik a tételt. Mit is jelent számunkra az elegancia és kiegyensúlyozottság egy borban? Egyszerűen annyit, hogy illatban és ízben is egységes a tétel, nincsenek harsány túlzó jegyek, ami a bort kicsit is a „szögletes irányba tolná”, hiszen ez az arányokról szól.

Hárselvelű egy izgalmas fajta és a hozzánk érkező vendégek, de főleg külföldiek körében, nagyon kedvelt, mert ilyen karakterű borokat máshol a világon kevésbé tudnak kóstolni. A furmintra is mindig felkapják a fejüket, de valahogy a hárslevelű könnyebben lopja be magát a fogyasztók szívébe.  

Borleírás:

A hársra jellemző kedves, érlelt illatok nyitják a bort. Púderes, virágos, banános és sárgadinnyés illatok. Kortyban érett sárga húsú egzotikus gyümölcsök, birskompót, almapüré. Sima felszín, kerekség, szinte krémes textúra. Kiváló savak, érlelt ízek, tartalmas, komoly bor, hosszan kitartó utóízzel.

A szárnyasok mellett a sertés és a borjú is remek választás, akár kicsit gazdagabb szósszal vagy mártással, de bátran mehetünk komplexebb fogások felé is.

Érlelés: 500 literes egy, kettő és három éves Európai Kádár tölgyfa hordókban 6 hónapig, battonage technikával.

Adatlap:

Évjárat2019
SzínFehérbor
SzőlőfajtaHárslevelű
SzárazságSzáraz
Maradékcukor1,1 g/l
BorvidékTokaj-Hegyalja 
DűlőPajzos dűlő
Alkoholtartalom13 % Vol
Fogyasztási hőmérséklet12 ℃
pajzos-harsleveleu-2019

Videó a borászatról

Nézz körül az eseményeink között

Foglalj asztalt és gyere el hozzánk kóstolni

Legyen tiéd a Borbár egy napra vagy egy estére!

Üzleti reggelik • partnertalálkozók • üzleti prezentációk • sajtótájékoztatók • születésnapok • privát rendezvények  

Nyitásunk óta szervezünk sajtótájékoztatókat, születésnapi bulikat, tejfakasztókat, egyedi boros eseményeket, céges reggeliket és vacsorákat, és minden rendezvényt egyedivé és megismételhetetlenné teszünk vendégeink számára. Megbeszéljük Veletek a pontos igényeiteket, amennyiben tudjuk, tovább színesítjük azt, és leszervezzük, hogy nektek már csak részt kelljen venni rajta és jól érezni magatokat.

Béreld ki a borbárt személyzettel, szakértőinkkel, teljes technikai felszereléssel (hangosítás, kivetítő, nagyképernyős tévé) és minden egyéb kellékkel.

bereld-ki-a-borbart