Német Miklós, Kékajtó, Nov 22. 1900, kóstolom winebar buda

11/22 Kékajtó Borászat és Szőlőbirtok, Dél-Balaton I Borász a házban I November 22. 19:00


Helyszín: Kóstolom Borbár, 1024 Budapest, Káplár utca 19.

Időpont: 2023.11.22. szerda – 19:00

Téma: Kékajtó Borászat és Szőlőbirtok- Dél-Balaton

Előadó: Németh Miklós (tulajdonos, borász)

A Borvidék és a Terroir: A Kékajtó Borászat egy kis ékszerdoboz a Dél-Balaton régióban, ahol a tópart és a dél-balatoni dombok termőhelyi adottsága egyesül, teremtve ezzel igazán egyedi borokat. A „terroir” vagy ahogy tanult kollégák mondják: Termőhely, nem egyszerűen csak a klímáról és a talajról szól, az ember ennek fontos, elengedhetetlen alkotóeleme, aki a szőlőt megműveli és borrá segíti.  

Szőlőfajták és Borok: Német Miklós „borfilozófiája” a természetesség és az egyedi megismételhetetlen borokra, való törekvés. A borászat hangsúlyt fektet a fenntartható borászati gyakorlatokra és a természettel való egyensúlyra.

A Borászok Mesterei A Kékajtó tulajdonosa, traktorosa, borásza és értékesítője egy személyben Németh Miklós, aki elkötelezett a dél-balatoni borászati hagyományok ápolásában és a modern borkészítési technikák alkalmazásában. A borászatban minden egyes palack mögött Miki áll, aki a terroir és a szőlő kifejező erejében hisz.

Kóstoló Élmény: Látogass el a Kékajtó Borászat kóstolójára, ahol megismerkedhetsz egy karakteres személyiséggel és az általa készített kiváló borok világával.

Részvétel és Jegyek: A Kékajtó Borászat kóstolói elég népszerűek minden évben, így érdemes előre jegyet vásárolni. 

Várunk Titeket szeretettel a Kékajtó kóstolón a Kóstolom Borbárban, ahol a dél-balatoni termőhely a borokban kel életre és szól hozzánk, ha kellően figyelünk. No meg Miki is majd segít, hogy megértsük a palackba zárt üzenetet.

Borsor:

  1. Gyerekjáték Olaszrizling 2020
  2. Chardonnay 2021
  3. Fasut 2019
  4. Társasjáték 2020
  5. Narancsbor
  6. Kistücsök Cabernet Sauvignon (Kizárólag a Kistücsök Étteremben és a Kóstolón)
  7. Zweigelt
  8. Meglepetés

#KékajtóBorászat #DélBalaton #Borkóstoló