Cseri Pincészet_Kóstolom_WineBar_Buda2

Cseri Pincészetnél mindig történik valami izgalmas

A Cseri Pincészetnél mindig történik valami – nyár végén például a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka versenyen Kisbirtok kategóriában kapták meg a megosztott első helyezést. Az ellenőrző bizottság a győrújbaráti ültetvényüket maximális pontszámmal értékelte, de magas pontot adtak a vendégfogadás minőségére és a weboldalon megtalálható információkra is. Persze a borokat is megkóstolták, de ezen a megmérettetésen egy más szemszögből vizsgálják a pincészeteket, és ez a remek eredmény is azt mutatja, hogy érdemes ellátogatni a Pannonhalmi borvidéken található kedves családi pincészetbe. 

A kihívásokkal teli szüreti időszakban jól jött egy ilyen elismerés. És amíg a 2024-es évjárat feldolgozás alatt van, lepalackozásra került a rajnai rizlingek sorában a IV, ami (Quatrus) Quartus névre hallgat, és épp évjáratot vált. Aki mostanában nem jut el Cseriékhez, az se búslakodjon, mert a közeljövőben Budapesten debütál ez az ígéretes tétel. 

Cseri Pincészet_Kóstolom_WineBar_Buda1

Október 9-én a Kóstolom Borbárban a „Rajnai Rizling story Pannonhalmán és túl” kóstolón Cseri Norbert és Barni mutatja be a páratlanul izgalmas páros számú rajnaik állnak csatasorba a külföldi borokkal szemben. A 2023-as II. Secundus Barni’s Riesling után mutatkozik be a 2023-as IV. Quatrus először nagyközönség előtt, majd a VI. Sextus 2022-es évjárata következik, illetve a 2020-as VIII. Octavus.  Ezen kívül lesz egy 2015-ös rajnai rizling válogatás, ami kereskedelmi forgalomban nem kapható, ezáltal is megismételhetetlenné téve a kóstolót. 

A hűvösebb estéken egyre jobban esnek az összetett ízvilágú, emlékezetes Cseri borok, ezért érdemes felkerekedni vagy Pannonhalmára, vagy a Kóstolom Borbárba.

Cseri Norbert és Barni látogat el hozzánk Október 9-én és egyik kedvenc fajtánk, a rajnai rizling témakörét kóstolhatjuk velük együtt végig egy izgalmas borsoron keresztül.

Borsor:

  • Secundus Barni’s riesling 2023
  • Quartus Rajnai riesling 2023
  • Sextus Rajnai riesling 2021
  • Octavus Rajnai riesling 2020
  • Pannonhalmi Rajnai riesling 2015 (nem forgalmi tétel)
  • Domäne Wachau Federspiel Riesling Terassen 2022
  • Schloss Vollrads Winkel Riesling Kabinet Dry 2021

Időpont: 2024.10.09. 19:00

Nézz körül az eseményeink között

Foglalj asztalt és gyere el hozzánk kóstolni

Legyen tiéd a Borbár egy napra vagy egy estére!

Üzleti reggelik • partnertalálkozók • üzleti prezentációk • sajtótájékoztatók • születésnapok • privát rendezvények  

Nyitásunk óta szervezünk sajtótájékoztatókat, születésnapi bulikat, tejfakasztókat, egyedi boros eseményeket, céges reggeliket és vacsorákat, és minden rendezvényt egyedivé és megismételhetetlenné teszünk vendégeink számára. Megbeszéljük Veletek a pontos igényeiteket, amennyiben tudjuk, tovább színesítjük azt, és leszervezzük, hogy nektek már csak részt kelljen venni rajta és jól érezni magatokat.

Béreld ki a borbárt személyzettel, szakértőinkkel, teljes technikai felszereléssel (hangosítás, kivetítő, nagyképernyős tévé) és minden egyéb kellékkel.

bereld-ki-a-borbart