teamwork-01

Teamwork - Csapatmunka

A közös szerelem a szőlő- és bortúrák iránt, valamint a közösen végzett erőfeszítések és a munka összekötnek minket. Célunk az volt, hogy a barátságot ápoljuk, és időt töltsünk együtt a természetben. Különleges öröm számunkra, hogy ebből született egy olyan bor, amelyet élvezettel lehet fogyasztani.

Nem árulhatjuk el a pontos helyszínt, mert ez titok, de együtt, munkatársakként és barátokként, elkezdtünk gondoskodni egy eléggé elhanyagolt szőlőültetvényről, azzal a céllal, hogy enyhítsük a heti robotot és a stresszt néhány fröccsel és fizikai munkával. Lehet, hogy nem vagyunk tapasztalt szőlőmunkások, de olvasni tudunk, már láttunk jól megművelt szőlőültetvényeket, és van telefonunk is. Leginkább arra használtuk a telefonunkat, hogy felhívjuk olyan kedves barátokat, mint Nagy Laci (Villa Tolnay), Miki Németh (Kékajtó), Csabi Miklós vagy éppen Ati Pálffy, amikor elakadtunk, hogy kitaláljuk, hogyan tovább a szőlőben, szabályozzuk a termést és tervezzük a szüretet.

A teljesen elhanyagolt szőlőültetvény szépen összeállt 2022 szeptemberére, és erőtől duzzadó, gyönyörű fürtöket, érett szőlőt szüreteltünk. Gondosan kiválogattuk az ép fürtöket, és korlátoztuk a termést, mint a profik. Ez nemcsak azért volt szükséges, hogy a borásznak magas minőségű alapanyagot szolgáltassunk, hanem mert úgy éreztük, hogy ez a helyes út.

A szüret után a termést Miklós Csabi vadonatúj pincéjébe vittük, ahol gondos kezek kezdték feldolgozni és figyelemmel kísérni az érlelés folyamatát. Amikor először kóstoltuk a bort, felcsillant a szemünk, és másodszor, majd a palackozás után is elismerően bólogattunk.

Milyen szőlő került a tartályokba? Természetesen rajnai, a csapat egyik kedvenc fajtája. Ebben gyorsan megegyeztünk, hogy rajnaiból készítünk bort, már csak azért is, mert a terület, amit kaptunk rajnaival volt betelepítve, tehát más lehetőségünk nem is lett vona.

A „Teamwork” kifejezés pedig azért került a bor címébe, mert hiszünk a csapat erejében és az összetartozásban. Örülünk a közös sikereknek, és mindig támogatjuk egymást, legyen szó munkáról vagy magánéletről. A „Teamwork” inspirációja Juhász Csabi kollégánkhoz köthető, és egy fényképhez, amelyet még az egyik csapatépítő alkalmával készítettünk egy bravúros technikával. Aki már látott ilyet, tudja, hogy ez melós volt.

Kóstoljátok meg az első, igen limitált palackszámmal készült borunkat, és reméljük, hogy idén is folytatása lesz. Külön köszönet a mindig vidám és mosolygós Miklós Csabinak, hogy fogadta a szőlőnket, és segített egy remek bort varázsolni belőle.