3 900 Ft

194 készleten

 • Regisztráció

  balatonbor

   

  Immáron hagyományosan, minden év tavaszán debütál a BalatonBor legújabb évjárata: ezúttal április 25-én lehet először megkóstolni a 2019-as szüret eredményeként palackba került olaszrizlingeket Badacsonyban a Hableányban.

  Az idei évben az előző négy évjárat tapasztalatai alapján több fontos elme is módosult a BalatonBor szabályzatban. Az előző években egy bírálati időpontra küldhették a borászok a BalatonBor jelölteket, idei évben már több bírálati időpontot határoztunk meg, hogy legkésőbb március első felében már forgalmoba jöhessenek az első BalatonBorok. Az idei évebn ezért több premier is lesz. Az első hivatalos évjáratbemutató április 24-én tartja a BalatoniKör & RizlingGeneráció Badacsonyban a Hableányban.

   

  ---

   

  Az idei évi első bírálat után dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus és szakértő a következőt írta:

  „Nincs annál nagyobb siker, mint 5 év után azt látni, hogy mindenki egy kottából játszik és élvezi! A BalatonBor a legjobb dolog ami az elmúlt 5 évben a magyar borral történt.“ Az idei évben először tapasztalhattuk a bírálaton, hogy nem volt szürke zóna, egyértelmű stílus alakult ki a borászoknál.

  ---

  Akik biztosan ottlesznek:

  Bujdosó Pincészet
  Dobosi Pincészet és Vendégház
  Effenpergel Családi Pincészet
  Feind Pince
  Gyukli Pince
  Hujber Pincészet
  Istvándy Pincészet
  Koronczai Pincészet
  Laposa Birtok
  Lídia Borház
  Szeremley Birtok
  Veszprémi Pince
  Zelna Borászat
  Fata Pince

  ---

  Ezzel a sorral még nincs teljesen lezárva a BalatonBor idei lista, mert további két bírálatra küldhetik be még termelők a tételeket. Már most több nevező is küldött be adatlapot a következő bírálatokra.

  Idei évben az előrejelzések alapján 30 termelő és közel százezer palack BalatonBor fog forgalomba kerülni, de a pontos mennyiséget és borászok számát az utolsó bírálat után tudjuk csak biztosra.

  További bírálati időpontok 2020:

  Március 10. kedd – Szentantalfa (BalatonBor, Hegybor)
  Május 19. kedd – Szentantalfa (BalatonBor, Hegybor)
  Október 27. kedd – Szentantalfa (Hegybor)

   
  JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK  3.900,- FORINTOS JEGYÁRON.
   
   
   
   

Érdekelhetnek még…