9 900 Ft

5 készleten

 • Borkurzus Szik Mátyással - Rioja

   

  Borkurzus eseménysorozatunk során Szik Mátyás Sommelier, háromszoros magyar sommelier bajnokkal járjuk be a már ismert, illetve még kevésbé ismert borvidékeket. Minden egyes tétel, amit ezeken az estéken kóstolunk, az adott terület érdekességeiről, jellegzetességeiről mesél nekünk.
  Matyi segítségével megtanulunk az orrunk után menni, képzeletben utazni, és egy illatból, kortyból borvidéket felismerni.

  - SPECIAL GUEST: RIOJA -
  La Rioja, a világviszonylatban valószínűleg legismertebb borvidék 1991-ben a hispán borvidékek közül elsőként kapta meg a DOCa, a „topborvidék” besorolást. Területe mintegy 63 500 hektár, amelyen 2,75 millió hektoliter bort termelnek. A tartomány az Ebro egyik mellékfolyójáról (Rio Oja) kapta a nevét.

  A terület adottságai mindig kiválóak voltak, de újkori nagyságát sajátságos módon a filoxérának köszönheti: amikor a járvány elpusztította Bordeaux ültetvényeit, az Angliába rengeteget exportáló francia kereskedők innen szereztek utánpótlást, majd borász honfitársaik közül sokan le is telepedtek a hazájukhoz közeli spanyol vidéken.

  - BORSOR -

  Faustino blanco 2020

  Cune - Rosado 2019

  Ramon Bilbao - Crianza 2017

  Bodegas Zuazo Gaston Crianza 2017

  Baron De Ley  Garnacha 2018

  Baron De Ley  Graciano 2018

  Bodegas Lan - Lan Reserva 2012

  Baron De Ley - Gran Reserva 2014

  Martin Códax - El camino 2018

   

  - JEGYEK -
  JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK 9.900,- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A BORKORCSOLYÁT IS.

Érdekelhetnek még…