14 900 Ft

12 készleten

 •  Pezsgőpárbaj

  0624_event-pezsgoparbaj-v03-200309

   

  Drinkin’ Daddy vs. Bubble Trouble  - Pezsgőpárbaj- Special Edition Borpárbaj

  Egy párhuzamos univerzumban, a pezsgőkészítő régiók már önálló autonómiát harcoltak ki maguknak saját országaikban, majd azonnal súlyos fegyverkezésbe kezdtek.

  Drinking Daddy és Bubble Trouble 10 éve emmigráltak az etyeki Dukátusból champagne-i Birodalomba ahol túlélésükhöz szükséges aranyat a champagne-i kormány által támogatott halálig tartó pezsgőpárbajokból szerzik.

  A két emmigráns már számos spanyol cava banditát, olasz prossecco maffiozót és őslakos champagne lovagot a bubi purgatóriumba küldött aminek híre a Birodalom vezetéséhez is eljutott.

  A nép viszont dühös és fél, emiatt azt követelte Champagne Uralkodójától, hogy kapja el a két hongrois-t és az arénában (l'arène des bulles) erressze őket egymásnak.. az uralkodónak kiszolgálta népét és megrendezte az évtized leszámolását...  Az aréna bejáratánál a francia Duncan MacLeod egy idézete áll: “il ne peut y avoir qu'un seul” - Amit Bubble Trouble le is fordít Drinkin’ Daddynek:
  “Zsoltikám.. csak 1 maradhat..”

  Mi ez az egész???

  A két résztvevő – "Drinkin’ Daddy"  " és “Bubble Trouble " – 5-5 pezsgőt hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:

  - Hétköznapi magyar pezsgő (Max. 6 000 Ft a polcon)

  - Nagy magyar pezsgő (Max. 10 000 Ft)

  - Hétköznapi külföldi pezsgő (Max 8 000 Ft)

  - Nagy külföldi pezsgő (Max 16 000 Ft)

  - JOLLY pezsgő  (Max 24 000 Ft)

  A közönség összesen 10 válogatott pezsgőt kóstolhat.

  A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.

  Játékmester: Humayer Dávid

  Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!

  Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.

  Mit kell tudni a harcosokról?

  Drinkin’ Daddy (Pintér Zsolt):

  Pintér Zsani keménykezű bátyja. A Kóstolom Bormarketing cég és Kóstolom Borbár alapítója, társtulajdonosa.. A csopaki Márga Étterem volt jobb és balkeze. Pintér Zsani testvére. A Homola Pincészet volt birtokigazgatója. Pintér Zsani védelmező bátyja.

  "Nagyon sok emberrel nagyon sok mindent kóstolt. Rendezvényről, rendezvényre, borvidékről, borvidékre jár. Hívhatnánk Mr. Kóstolomnak is. Nagyon szereti a pezsgőket.  Sokat meg tud inni belőle. Sokak szerint azért lett bormarketinges, hogy lelkiismeret furdalás nélkül bubizhasson. Vajon a több éves töménytelen pezsgőfogyasztás mellett a győzelemhez vezető tudást is  ̶l̶e̶h̶ú̶z̶t̶a̶ behúzta?" (Humayer Dávid)

  Bubble Trouble (Hegyi Gábor):

  Majdnem Nemzetközi Borakadémikus. ELTE-n végzett borkereskedő, szabadúszó író, interdiszciplináris kritikus. Az egykor csillogó Párizsi Nagyáruházban lévő ma már bezárt Alexandra Könyvesház borboltjának volt vezetője. A Kóstolom Borbár borbeszerzője, pezsgőspecialistája és annak készletének speciálisan sokat fogyasztója.

  "Egy csupaszív ember, az egyetlen igazi úriember a borbárban, aki a 19 századi normákat és protokollt minden nap lelkiismeretesen betartja. Ha a Kóstolom Borbár egy kis sziget Budán, akkor az ő személye egy sziget a szigetben. Majdnem minden mozdulata elegáns és minden mondata irodalmi. Nem véletlenül járnak a Kóstolomba több tucatnyian csak az ő belőle párolgó és annak lecsapódásából keletkezett oázis miatt.  " (Humayer Dávid)

  Durran vagy szisszen? Április 1-jén kiderül.

Érdekelhetnek még…