11 900 Ft

7 készleten

 • Mádám VinCE vs. Mösziő Terroir
  -
  Borpárbaj - II. évad 4. Negyeddöntő

  Egy 76 lelket számláló burgundiai településen, egy szegény sorból származó francia legény csodás felemelkedéséről szól ez a történet.

  Úgy hírlik, hogy a francia király középső lányának, Mádám VinCEnek minden bor káposzta-szagú, ezért a király kihirdette, hogy aki képes olyan bort kóstoltatni vele, amelyet nem érez káposztásnak, az a király örökös pohárnoka lehet nagy összegű cafeteriával megfejelve. Azóta 1300-an próbálkoztak, de bordeaux-i házasításoktól, a burgundi Pinot Noirokig minden palackból csak a savanyú káposzta vagy a lilakáposzta érződött. Nem kell mondanom, hogy azok mind örök szégyenben részesültek akik káposzta szagú bort hoztak.

  Azóta eltelt 14 év és a francia legényt, már Mösziö Terroirnak hívják a kis településen. 14 évet arra fordított, hogy két lábon bejárja a világot és összegyűjtse a legjobb palackokat.

  14 év után július 21-én a borok bemutatásra kerülnek a Kóstolom Borbárban.

  Mi ez az egész???

  A két résztvevő – "Mádám VinCE "  " és “Mösziö Terroir" – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:

  - Hétköznapi Fehér

  - Nagy fehér

  - Hétköznapi vörös

  - Nagy vörös

  - Jolly

   

  A közönség összesen 10 válogatott tételt kóstolhat.

   

  A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.

   

  Játékmester: Humayer Dávid

   

  Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!

   

  Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.

  Mit kell tudni a harcosokról?

  Mádám VinCE (Vancsik Ivett):

  Nemzetközi borakadémikus (DipWSET). Magyaroszág vezető boros magazinjának, a VinCE Magazinnak a főszerkesztője. Előtte a két legnagyobb online boros portálnak, a boraszportal.hu-nak és a vinoport.hu-nak, valamint a Winelovers 100 éves magazinnak volt főszerkesztője.

  “Hazai és nemzetközi környezetben, zsűritagként és baráti társaságban rendszeresen kóstol borokat. Sokszor kellett a szigorú, objektív bíráló szerepében lennie. De vajon melyek a személyes kedvencei és találkoznak-e ezek a borok a közönség ízlésével?"

  Mösziö Terroir (Kató András):

  Nemzetközi borakadémikus (DipWSET), 2006 óta a Mitiszol/Terroir Club vezetője, az organikus, biodinamikus és natúrborok hazai népszerűsítésének elkötelezett híve, borászati és bortanácsadó.

  "Szerintem hatalmas meglepetéseket fog hozni. Meg fogja döbbenteni a közönséget, nem is egyszer. Kérdés, hogy a döbbenet elég lesz-e a győzelemhez." (Humayer Dávid)

  Két különleges szereplője a hazai borvilágnak. Mindketten szakterületük csúcsán vannak. Megismételhetetlen esténk lesz.