71204252_389918351700285_8617371405727563776_o

Sebestyén borok a Kóstolom Borbárban

A Szekszárdi Borvidék Magyarország egyik legismertebb vörösboros vidéke, itt dolgozik 12,5 hektáron a Sebestyén testvérpár. Csilla és Csaba célja minden évben a legmagasabb minőségű szőlő betakarítása, és az, hogy a borvidék ikonikus boraiból a lehető legjobbat készítsék.

Rengeteget tanulnak, utaznak és kóstolnak, hogy minél jobban el tudják helyezni magukat a bortérképen, és mára pontosan tudják, hogy mit szeretnének képviselni. A pincének persze vannak könnyedebb, gyümölcsös borai is, de a hangsúlyt a prémium kategóriás tételekre helyezik. Dűlőszelektált bikavér, kékfrankos, merlot és cabernet franc boraik elegánsak emlékezetesek, de mindketten leginkább a jó bikavérben hisznek.

Van viszont még egy bor, ami igazán közel áll a borász, Sebestyén Csaba szívéhez. Amikor 2016-ban a szüret előtt felkeresték a Bortársaságtól, hogy néhány borbárral szeretnének egy közös bort készíteni, és vállalná-e ebben a projektben az első borász szerepét, akkor nagyjából 10 másodperc alatt mondott igent. Intenzív, aktív közös munka vette kezdetét, a szüretbe már bekapcsolódtak a borbárok is, és

2017 tavaszán debütált az első Egytőről produktum, egy könnyed, gyümölcsös bisztróbor a borvidék egyik meghatározó fajtájából, kékfrankosból. A fogadtatás olyan jól sikerült, a kapcsolat pedig olyan szorossá vált, hogy a borbárok a következő évet már a metszéstől végig kísérték, és ezúttal a szekszárdiak másik büszkesége, a kadarka került az Egytőről palackjaiba.

Azóta már más borászok is bekapcsolódtak ebbe a kezdeményezésbe, de az első borásszal továbbra sem szakadt meg a kapcsolat, így kedvence, Szekszárd emblematikus bora, a bikavér is bekerül ebbe a sorba. Mert annak ellenére, hogy a bikavér készítése és kommunikálása is nehéz feladat, húgával együtt úgy gondolják, hogy ezzel tudják megmutatni azt, hogy az egyes szőlőfajtákból készült borok jól megválasztott érleléssel és házasítással együtt még többet nyújthatnak, mint külön-külön.

Sebestyén Csaba október 9-én elhozza a Kóstolom Borbárba legkedvesebb borait, például az Egytőről kadarkát, több dűlőszelektált fajtabort, de a bikavér több arcát is megmutatja.
A kóstoló borsora:

Cserszegi Fűszeres 2018

Egytőről Kadarka 2017

Görögszói Merlot 2016

Bikavér 2016

Iván-völgyi Bikavér 2016

Nánai Kékfrankos 2016

Porkoláb-völgyi Cabernet Franc 2016

Grádus 2009

+ Meglepetés

 

Jegyvásárlás a linkre kattintva lehetséges:

SEBESTYÉN BOROK A KÓSTOLOM BORBÁRBAN

70620555_389918805033573_4300364549472649216_n

71204252_389918351700285_8617371405727563776_o

71053765_389917998366987_2768030946811707392_o

71206633_389915855033868_2661179827003850752_o

 

További rendezvények a Kóstolom Borbárban:

Olasz buli október 2-án:

Olasz buli a Kóstolom Borbárban

Pálinkakurzus október 12-én:

https://kostolomborbar.hu/termek/pachgabor-palinkakurzus-kostolomborbar/

Pannonhalmi Főapátság kóstolója október 16-án:

https://kostolomborbar.hu/termek/pannonhalmifoapatsag-illestamas-kostolomborbar/

A Polgár Pince muzeális borai november 13-án:

Polgár Pince – Muzeális borok